23948sdkhjf

PDS investerar i SLS

Servicebyrån Plastic Design & Service fortsätter att investera i utrustning för så kallad Rapid Prototyping. Inom kort kommer företaget att erbjuda högupplösta SLS-modeller av Polyamid.
Mikael Sohlberg, delägare i PDS, säger i ett pressmeddelande att marknaden under en längre tid har efterfrågat SLS-modeller med högre upplösning, bättre ytfinish, finare toleranser samt kortare leveranstider. Något man enligt Sohlberg kan erbjuda med den nya utrustningen.
Maskinen är en Formiga P 100 från tyska EOS som passar bäst för tillverkning av små och medelstora plastdetaljer med hög detaljrikedom samt ger möjlighet till väggtjocklekar ner till 0,4 mm.
Den nya maskinen planeras att vara i drift under maj 2008. Målet är att kunna leverera HD SLS-modeller en eller två arbetsdagar efter erhållande av 3D-underlag.
Plastic Design & Service grundades 1992 och är en av Skandinaviens ledande tillverkare av prototyper och kortserier av plast. Bolaget finns i Vinninga i Lidköpings kommun, har 14 anställda och omsatte 2007 cirka 18 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078