23948sdkhjf

Enkel jämförelse av 3D CAD-modeller

Det plattformsoberoende hjälpmedlet Kubotek Validation Tool från Kubotek Corp. kan jämföra och utvärdera 3D CAD-modeller och löser därmed problemet med att olika CAD-system ofta har svårt att samverka. När konvertering av data sker från ett system till ett annat uppstår ofta problem. Filen kan bli ofullständig, arbetsflödena bryts eller andra oväntade störningar uppstår.
Kubotek presenterar ett program som helt automatiskt jämför två 3D CAD-modeller och skapar ett flertal detaljerade rapporter om skillnaderna. Användaren kan själv definiera detaljeringsnivån på jämförelsen och vilka toleranser som är acceptabla. När jämförelsen är klar skapas en rapport med en krypterad signatur som gör att rapporten kan gälla som ett utvärderingscertifikat. Matematiska skillnader mellan modellerna kan visualiseras och dokumenteras med hjälp av olika visualiseringsverktyg. Hela processen går mycket snabbt, från några sekunder till några minuter beroende på modellens komplexitet.
– Om man behöver skapa ett neutralformat av sin 3D-modell, exempelvis för att kommunicera med en underleverantör, är Kubotek Validation Tool ett praktiskt hjälpmedel för att verifiera att modellen i neutralformat överensstämmer med originalet. Det blir en del av den egna kvalitetskontrollen, säger Torbjörn Kvick på AME som är generalagent i Sverige av Kuboteks produkter.

Kubotek presenterar nu ett program som helt automatiskt jämför två 3D CAD-modeller och skapar ett flertal detaljerade rapporter om skillnaderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094