23948sdkhjf

Deva Group förvärvar och slår samman

Investeringsföretaget Deva Group har förvärvat tre plastföretag i Mälardalen. Memo i Eskilstuna, Köpings Industri-plast och HAPAB Hallstahammars Plast ska slås samman den 1 april till ett gemensamt bolag, Memo Industriplast.


Med 23 anställda, över 30 formsprutor och en beräknad omsättning på 50 miljoner kronor blir det nya, sammanslagna företaget enligt Deva en av regionens största formsprutare av tekniskt avancerade plastdetaljer. Ny vd blir Hans Jannering.
Matts Folkö, tidigare vd och ägare av Köpings Industri-Plast och HAPAB Hallstahammars Plast, går in i det nya bolaget som aktiv delägare och styrelsemedlem. Han menar att sammanslagningen stärker och breddar kompetensen.
Folkö menar att man behöver växa för att utöka servicenivån på ett lönsamt sätt, och att man nu får flera små, flexibla enheter men med det stora företagets resurser. Han vill fortsätta arbeta nära kunderna.
Styrelseordförande i Memo Industriplast, Lars Kåredal, väljer också han att fokusera på ett nära samarbete med kunderna. Han menar att samordnade kvalitetsprocesser och produktion ska göra företaget till en effektiv och stabil underleverantör.

Sammanslagningen kommer att bredda kompetensen, det tror Matts Folkö, tidigare vd och ägare av Köpings Industri-Plast och HAPAB Hallstahammars Plast. Foto: Malin Folkesson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062