23948sdkhjf

Polymercentrum får ny verksamhetsansvarig

Joachim Henningsson är ny verksamhetsansvarig på Polymercentrum, som nu satsar efter krisen i höstas. Medlemsantalet stiger kraftigt och dessutom har man inlett ett samarbete med Olof Krugloff.
LÄS ÄVEN
» Nya delägare räddar PolymercentrumHenningsson börjar som verksamhetsansvarig redan idag, måndag. Polymercentrum har genomgått en rejäl omstrukturering sedan konkurshotet och interimsstyrelsen tillträdde i november.
- Förutsättningarna har aldrig varit bättre för bolaget, både rent strukturellt, ägarmässigt och verksamhetsmässigt, säger Eric Anderzon, vd Acema Invest som har arbetat med att rädda verksamheten vid Polymercentrum.
- Vi räknar med att vara uppe i ett 75-tal medlemmar innan årets slut, jämfört med färre än 30 företag i slutet av förra året.

Nationell aktör
Verksamheten har riktats om och Polymercentrum ska gå från att vara en regional aktör till att bli en nationell spelare. Enligt Anderzon så kommer man troligen att byta namn på företaget efter bolagsstämman i slutet av april, från Polymercentrum i Östbo-Västbo till något i stil med Polymercentrum Sweden eller Scandinavia som ska spegla den nya rollen.
- Att vi finns i regionen är självklart eftersom den mesta polymerbearbetande industrin finns här, men vi vill ändå erbjuda en naturlig plattform för branschens utbildnings- och forskningsfrågor.
I det arbetet kommer Joachim Henningssons erfarenheter att vara viktiga menar Anderzon. Henningsson kommer från en likvärdig verksamhet i kompetensförsörjningsföretaget GnoHow och ska som en av de första åtgärderna tillsätta en styrgrupp.

Kundkraven ökar
Samtidigt har Polymercentrum inlett ett samarbete med Olof Krugloff, verksam inom plastbranschen i mer än 40 år. Krugloff, som arbetar med kvalitetscertifiering, ska fungera som teknisk support och samarbetspartner åt Polymercentrum.
- Vi blir ju alltmer en aktuell aktör eftersom kravet börjar komma från kunderna på leverantörernas kompetensnivå. Kunderna vill veta om den är kvalitetssäkrad och certifierad, menar Anderzon.
- Hela branschen är eftersatt när det gäller dokumenterad kompetens, det är autodidakter hela bunten. När man då letar duktig personal blir det att man tar ifrån varandra, därför är det viktigt att man utbildar och täcker kompetensbehovet. Här finns en rejäl uppgift för Polymercentrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078