23948sdkhjf

Hamax flyttar inte till Forshaga, säljer Plasten

Den planerade flytten av norska Hamax produktion till Forshaga blir inte av, och de 30 nya arbetstillfällen man hoppades på blir inte verklighet. Istället säljer företaget pulkatillverkaren Plasten i Forshaga till ett annat norskt företag, HV Plast.
LÄS ÄVEN
» Hamax flyttar tillverkningen till SverigeVerksamheten i Forshaga med åtta anställda kommer att fortsätta som vanligt skriver Värmlands Folkblad. Förklaringen till varför Hamax ställer in flytten och istället säljer är enligt Plastens vd Dick Åslund att de vill ändra sin inriktning. Från HV Plasts sida säger man sig se ljust på framtiden för Forshagafabriken. Övertagandet kommer troligen att ske under sommaren.
Det var i november som den norska tillverkaren av fritidsartiklar, Hamax, meddelade att man troligen skulle flytta produktionen till Sverige vid årsskiftet 2008/2009. Produktutveckling och marknadsföring skulle vara kvar i Norge. Anledningen var att omsättningen minskat på grund av snöfattiga vintrar. Ett problem som knappast blivit mindre under den gångna vintern.
Nu ska Hamax istället satsa på att bli ett renodlat utvecklingsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407