23948sdkhjf

Fler förpackningar av krita och plast

Falköpings mejerier har tidigare använt Ecoleans förpackningar av naturlig krita och återvinningsbar plast till vispgrädde. Nu utvidgar man användningen till att även gälla ekologisk standardmjölk. Och satsningen på plastförpackningen görs främst av miljöskäl.

Thomas Andersson, vd på Falköpings mejerier, menar att plastförpackningen ska ses som ett alternativ till traditionella förpackningar som andra mejerier sätter skruvkorkar på.
Förpackningen består till 40 procent av naturlig krita och till resterande del av återvinningsbar plast. Den väger mellan 40 och 45 procent mindre är en vanlig pappförpackning och tar mindre plats i avfallshanteringen.
Ecolean, med huvudkontor och tillverkning i Helsingborg, har sin huvudsakliga marknad utanför Sverige, främst i Kina och Ryssland. Men förhoppningen är att Falköpings mejeriers satsning ska leda till att man får fler svenska kunder.
Men Louise Hobroh, marknadsföringsansvarig på Ecolean, menar att konsumenterna är den stora utmaningen. Till Sveriges radio säger hon att folk har vant sig vid en viss typ av förpackningar, ställer man då in en ny så dyker det upp frågor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094