23948sdkhjf

Återvunnen PET i salladsbägare

Finska Huhtamäki har lanserat en ny serie runda salladsbägare av transparent, återvunnen PET. De är tillverkade av ett material som till mellan 40 och 70 procent kommer från återvunna PET-flaskor.

Det är i första hand på den brittiska marknaden som intresset för mer miljövänliga alternativ har ökat under det senaste året, och flera butikskedjor går över till R-PET. Den nya serien är en uppföljning av och ett komplement till den framgångsrika, kallad Bakkavor, som introducerades för ett år sedan.
Andrew Lea, ansvarig för Huhtamaki Consumer Goods i Storbritannien, säger i ett pressmeddelande att genom att blanda in en hög andel återvunnet material blir produkterna mindre miljöbelastande och beroendet av jungfruligt material minskar.
De nya, med lock försedda bägarna produceras i fyra olika storlekar, som rymmer 180, 200, 250 respektive 300 gram. Alla har diametern 101 mm, vilket gör att locken passar alla storlekarna. Bägarna är i första hand avsedda för sallader och dipsåser, och slutanvändarna kommer att sälja sina produkter med tryck på krympetiketter som omsluter locket och håller detta på plats.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.101