23948sdkhjf

Battenfeld hoppas på ny ägare i mars

Ledningen för den österrikiska maskintillverkaren Battenfeld har förhoppningar om att hitta en ny ägare till företaget innan slutet av mars. Företaget har skickat finansiella dokument och annan information om verksamheten till potentiella köpare.
Georg Tinschert, administrativ chef, säger i en telefonintervju med Plastics News, att man inom tre till fyra veckor kommer att veta vilka som är seriöst intresserade av företaget. Enligt Tinschert har man fått ungefär 100 förfrågningar och skickat information till nästan samtliga.
Målet är att formellt påbörja verksamheten med en ny ledare den första april. Något som förhoppningsvis ska skänka lite lugn efter en turbulent tid för Battenfeld.
Den nuvarande ägaren, Adcuram, köpte maskintillverkaren 2006 med målet att investera och få fart på omsättningen. Men i december 2007 försökte Adcuram oväntat sälja Battenfeld till OOD Private Equity. Protester från ledningen och hot om en juridisk process gjorde att affären avbröts.
Enligt Adcuram var Battenfeld i stort behov av pengar efter att ha gått dåligt under en längre tid. Hjälp kom i form av ett lån från banker och regionledningen i den del av Österrike där Battenfeld har verksamhet.
Företaget har hela tiden fortsatt produktionen trots brist på material. Tinschert och resten av ledningen hoppas nu på en ny ägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078