23948sdkhjf

Najadvarvet satsar på 80 anställda i Åmål

Najadvarvet har invigt en fabrik i Åmål med fokus på modern tillverkning av skrov, däck och andra plastdetaljer med vakuuminjicerad epoxy. Tillverkningen är igång i fabriken som ska ha ett 80-tal anställda om bara ett år.
I dagsläget jobbar ungefär 40 personer i fabriken medans ytterligare 25 är under utbildning. En tredje utbildningsomgång som ska göra att antalet anställda når 80 personer kommer att dra igång framåt sommaren.
Att man valde Åmål beror, enligt vad Magnus Ridderstad, försäljnings- och marknadschef på Najadverket, har sagt till Båtbranschen, att kommunen har agerat väldigt positivt. Bland annat har man fått köpa en 40 000 kvadratmeter stor tomt för 1 krona per kvadratmeter, förutom anslutningar.
Men det är enligt Ridderstad främst smidigheten i kommunens agerande som varit avgörande. Najadvarvet har satsat 60 miljoner kronor i den nya fabriken.
Anläggningen i Åmål är helt anpassad för att bygga båtar med vakuuminjicering. Det gör att arbetsmiljön kan hållas renare än i en traditionell fabrik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078