23948sdkhjf

70 jobb bort på ABB i Öjebyn

Drygt 70 jobb vid ABB i Öjebyn kommer att försvinna till 2010. Formpressning och formsprutning i fabriken ska avvecklas samtidigt som maskinbearbetningen anpassas till en lägre nivå, skriver Piteå-Tidningen.
Rolf Berglund, chef för ABB:s produktområde plast, säger i en kommentar till Piteå-Tidningen att nedskärningen är vansinnigt tråkig. Just den verksamheten som ska skäras ner är hårt konkurrensutsatt från låglöneländer och har under en längre tid gått med förlust, berättar Berglund vidare.
Sammanlagt försvinner 53 tjänster inom ABB och dessutom 20 inhyrda från bemanningsföretag. Enligt Berglund har man vidtagit åtgärder för att förbättra produktiviteten, sänka kostnaderna och öka volymerna men formpressningen och formsprutningen förblev olönsama. Ambition är att klara personalminskningen utan uppsägningar under en treårsperiod.
Fabriken i Öjebyn tillhör ABB:s affärsenhet Transformers som ingår i division Power Products. Enheten har cirka 180 anställda och tillverkar högpresterande komponenter av fiberkompositer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156