23948sdkhjf

Bioplast som klarar djupfrysning

Amerikanska Cereplast hävdar att den första bioplasten som tål djupfrysning utan att mista sina egenskaper nu har introducerats på marknaden. Materialet tål temperaturer på ner till -35 grader och lämpar sig för glassförpackningar och andra emballage som utsätts för stora påfrestningar.
Enligt Cereplast har den nya polymeren överlägsen flexibilitet jämfört med de PLA-baserade produkter som idag finns på marknaden, och som i bästa fall inte klarar lägre temperaturer än -20 grader. Dessutom är förmågan att stå emot töjning av materialet tio gånger så bra.
- Detta nya tillskott till vårt produktsortiment är ett direkt resultat av kundernas efterfrågan på fryståliga produkter av bioplast, och vi utökar därför våra lösningar för biologiskt nedbrytbara, komposterbara plaster, säger William Kelly, Senior Vice President vid Kalifornienbaserade Cereplast, till Packnet.se.
Bioplasterna från företaget består till nästan 100 procent av sådana additiv, som är stärkelsebaserade och utvinns ur majs, vete, tapioka och potatis.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063