23948sdkhjf

Cellplasttillverkare satsar på nya kärnområden

Fagerdala World Foams, cellplasttillverkare med huvudkontor i Gustavsberg på Värmdö, säljer verksamheterna i Getinge, Kinnahult och norska Rygge. Köpare är NMC, en europeisk tillverkare av bland annat flexibel rörisolering och profiler av polyeten.
Fagerdala har efter avyttringen av Tempur-madrassen, 2002, utvecklat ett antal nya affärsområden för cellplastmaterial. Företaget satsar på nya teknologier för återvinning och energibesparande tillverkning av så kallat partikelskum i expanderad polypropen, EPP, och expanderad polystyren, EPS eller frigolit.
EPS-tillverkningen inriktar sig huvudsakligen på användning i förpackningar och isoleringsskivor, EPP på säkerhets- och lättviktskomponenter i bilar.
Dessutom har dotterbolaget EPS-Cement utvecklat en ny lättbetong som är en blandning av EPS-kulor och cement. Den kommer att lanseras under 2008 med premiär på den svenska marknaden enligt Fagerdala i form av helt obrännbara prefabricerade byggelement med isoleringen inbyggd i materialet. Det menar man skulle lösa fuktproblem inom byggbranschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078