23948sdkhjf

Perstorps plastråvaruaffär slutförd

Specialkemiföretaget Perstorp har, efter godkännande från EU-kommissionen, slutfört köpet av Solwaykoncernens kaprolaktonverksamhet. Priset blev motsvarande omkring 1,85 miljarder kronor och nu planerars fördubblad kapacitet.
EU-kommissionen godkände Perstorps köp av Solways kaprolaktonverksamhet den 10 januari. Affären innebär att Perstorp på allvar närmar sig 10-miljarderstrecket i omsättning per år. Förverkligas planerna på en fördubbling av produktionen vid den nyinköpta anläggningen i Warrington, Storbritannien, är företaget snart förbi den gränsen.
Anläggningen har idag 65 anställda och en omsättning på 550 miljoner kronor per år, produktionen ligger på omkring 6 000 ton per år. Perstorp vill fördubbla produktion av kaprolakton och derivat i den nyförvärvade anläggningen till första halvan av 2010.
Kaprolakton är en plastråvara som enligt Perstorp har en växande marknad. Polymerer av kaprolakton används bland annat i moderna ortopediska stödskenor, i skor och i avancerade lacker för bil-, båt- och flygindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329