23948sdkhjf

Tätare band inom Swereakoncernen

I samband med årsskiftet kommer det att hända en hel del saker inom Swereakoncernen. IFP Research kommer att gå samman med och bli en del av IVF, samtidigt byter de fyra kvarvarande dotterbolagen namn.
Swerea IVF, Swerea KIMAB, Swerea SICOMP och Swerea SWECAST kommer 2008 att vara benämningarna på Swereakoncernens dotterbolag. Namnbytet sker för att man vill markera och tydliggöra bolagens nära samverkan.
- Vid årsskiftet går vi upp i IVF så nu håller vi på med den nya organisationen, säger Håkan Damberg, informationsansvarig på IFP Research.
- Inledningsvis blir det nog inga revolutionerande förändringar men med tiden kommer vi att upptäcka vad vi har gemensamt. Just nu sker internrekrytering till olika grupper, bland annat en med inriktning på plast.
Mats Lundin, vd för IVF, skriver i bolagets nyhetsbrev Teknik & Tillväxt att IFP Research kommer att bli ett spännande komplement till IVF:s verksamhet och att man får tillgång till en djup kompetens angående bland annat tekniska textilier och polymera material.
Lundin skriver också att instituten inom Swerea kommer att stärka samarbetet sinsemellan under nästa år. IVF kommer också att utöka arbetet inom Produktionslyftet i samarbete med Chalmers och övriga samarbetspartners.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078