23948sdkhjf

AMB skaffar renrumsverksamhet

AMB Industri fortsätter sin satsning på medicinteknik genom att ta över renrumsproduktionen i Nora från Talent Plastics. Verksamheten håller som bäst på att byggas upp i anslutning till AMB:s lokaler och produktionen ska starta i mitten av januari.
Utrustning, maskiner och lager flyttas till anläggningen kring årsskiftet. AMB tar också över ett antal av de kunder som Talents renrumsproduktion har haft.
- Vi har varit djupt involverade i telekombranschen, men de senaste åren har vi svängt in på medical och då har frågan om renrumsproduktion dykt upp, säger Tomas Magnusson, vd på AMB.
- När Talent bestämde sig för att inte syssla med renrumsproduktion så passade det oss alldeles utmärkt, nu är vi mitt i fasen att bygga ett nytt renrum hos oss.
AMB drabbades av ekonomiska problem i och med telekombranschens nedgång och tvingades varsla personal. Men nu är man på banan igen enligt Magnusson.
- Nu börjar vi växa och har visat svarta siffror under ett halvårs tid. Det här är ett offensivt förvärv, dels får vi en ny teknik i huset och dels växer vi vidare inom medicinteknik där det finns intresserade kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067