23948sdkhjf

Preformsmaskin och hybridkoncept hos Netstal

PET-Line på den nya plattformen 2000, det vill säga en formsprutmaskin med 2000 kN låskraft avsedd för tillverkning av PET-preformar, är en av höjdpunkterna i Netstals monter. En kapacitet på upp till 24 500 preformar per timme placerar den bland de mindre linjerna i maskinserien och den är avsedd för verktyg med 24-48 kaviteter.
Stort intresse möter även den nya hybridmaskinen Evos som visas för första gången för en större publik. Denna universalmaskin kombinerar det bästa från två tekniker i ett koncept med mycket bred användbarhet, enligt Netstals chef Bernhard Merki. Alla maskinaxlar är individuellt och digitalt reglerade i closed loop, även sekundärrörelser som exempelvis presstrycket för munstycket. Maskinserien finns med låskrafterna 3500 kN och 5000 kN.
Det tredje maskinkonceptet är helelektriska Elion som under mässan tillverkar medicinska detaljer i renrumsmiljö. Flerkomponentsprutning är också ett hett område för Netstal, som på en SynErgy dubbelsprutar komponenter som visar hur man elegant undviker sammanflytningslinjer på en ring av polyeten.
Ytterligare innovation är det nya fritt programmerbara styrsystemet aXos och besökarna får en försmak om kapaciteten hos detta framtidssystem. En första version finns på monterns Elion-maskin.

Netstals PET-Line på den nya plattformen 2000 är avsedd för tillverkning av PET-preformar i 24-48 kavitetsverktyg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078