23948sdkhjf

Demag fokuserar på kärnkompetensen

Omstrukturering och omorganisation i olika led är snart helt genomfört inom ramen för Demags nya kommunikationskoncept, berättar Klaus Erke som är chef för Demag och ytterst ansvarig för den genomgripande företagsförändringen.
Han började den ibland smärtsamma processen med att strömlinjeforma produktionsprogrammet och omforma ledningsgruppen, samtidigt ökades effektiviteten vid de olika produktionsanläggningarna. Den nya ledningen har tillsammans tagit ett rejält krafttag och resultatet är ett koncept med global konkurrenskraft, enligt Klaus Erke.
Bland annat har USA-marknaden genomgått ett välgörande stålbad och det kinesiska dotterbolaget möter den ökade efterfrågan genom att i somras flytta till en ny fabrik med större kapacitet. Men Klaus Erke understryker att konsolideringsfasen inte är färdig, även om rörelseresultatet före avskrivningar ökat med 32 procent under senaste två åren.
Pink Line, som verkligen fått en rejält rosa färg, är ett av blickfången i montern under K-mässan. Maskinserien baseras på Systec-serien och är en universalmaskin som ersätter Extra-serien. Demags portfölj av knäledsmaskiner innehåller nu tre koncept: helhydrauliska Systec, El-Exis S som är en snabb hybridmaskin och den helelektriska IntElect.
Montern speglar de applikationsområden som Demag satsar extra hårt på - förpackningar, medical, fordon och elektriska produkter. Specialtekniker med bland annat mikroformsprutning, flerkomponentproduktion, MuCell, LSR och In Mold Labelling är också ett led i att möta ökade kundkrav.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063