23948sdkhjf

Lättarbetat pigment utvecklat hos Delta Plast

Med hjälp av svenska Delta Plast har Huntsman utvecklat en serie titandioxidpigment som dramatiskt förenklar arbetet för alla kompounderare. Försök hos Delta Plast visar att produktiviteten ökar med över 20 procent.
Det TiO2-pigment som brittiska Huntsman utvecklat ska ha extremt goda egenskaper vid hantering samtidigt som det inte dammar. Framför allt klibbar inte Deltio, som det nya pigmentet döpts till, eller klumpar sig som standard-TiO2 tenderar till att göra.
– Våra kunder har länge frågat efter pigment som går att dosera mer exakt, som förenklar rengöring av utrustning och produktbyten och som förbättrar arbetsmiljön. Jag vill påstå att vi lyckats uppnå allt detta med Deltio, säger Huntsmans marknadschef Rob Portsmouth.
Lika entusiastisk är Åke Berg, VD för Delta Plast, som helst nyligen förvärvades av A Schulman.
– Titandioxid är basen för nästan alla formuleringar vi har, säger han i en kommentar. Vi kommer nu att basera vår tillväxt på Deltio. Låg damning och hög effektivitet är framtiden för den här typen av produkter.
Vad som ger Deltio de goda processegenskaperna vill inte Huntsman avslöja, mer än att det är något som tillsätts TiO2-pigmentet.

Vanligt TiO2-pigment dammar…

…till skillnad från Deltio.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049