23948sdkhjf

Nordic Sport satsar på fotboll och hockey

Redskapstillverkaren Nordic Sport har påbörjat en satsning på fotbolls- och ishockeymarknaden. Sedan tidigare tillverkar man friidrottsredskap som kolfiberspjut, hoppstavar, diskusar och häckar. Om tio år vill man ha fördubblat omsättningen.
Med en satsning på redskap för fotboll och ishockey tycker försäljningschefen Emma Lundkvist att en fördubbling av omsättningen, från dagens 40 miljoner kronor till 80 miljoner, inom tio år är ett realistiskt mål.
Till Västerbottens folkblad säger Lundkvist att de under slutet av året ska försöka ta sig in på den nordiska marknaden. Bland annat ska företaget delta på den stora idrottsmässan i Köln i november och redan nu kan man beställa målställningar och målburar.

Framgångsrika spjut
Företaget har funnits sedan 1972 och levererat utrustning till flera stora evenemang. Till VM i Osaka 2007 levererade man spjut, kulor, diskusar och släggor. Totalt vann spjutkastare som kastade med spjut tillverkade av företaget fyra av fyra möjliga medaljer, båda spjuttävlingarna samt tio- och sjukamp.
Vid förra årets EM i Göteborg och vid inomhus-VM i Moskva var Nordic Sport totalleverantörer. Och då handlar det även om sådant som höjdhoppsställningar, ribbor, häckar med mera.
Nordic Sport har sitt huvudkontor i Skellefteå, men har även verksamhet i Arvidsjaur och Åkersberga. Totalt har företaget 22 anställda, en siffra som kan komma att öka med den nya satsningen.

Foto: www.fotoakuten.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062