23948sdkhjf

Första gröna förpackningsfilmen av polyeten

Braskem, ledande brasiliansk producent av plastråvara till förpackningar, har lanserat vad man själva hävdar är världens första internationellt certifierade, återvinningsbara flexibla polyetenmaterial som baseras på etanol från sockerrör.
Sammanlagt 5 miljoner USD har Braskem investerat i utvecklandet av det nya materialet. En stor del av satsningen är gjord på en pilotanläggning för produktion av etan, basen vid produktion av polyeten.
Den gröna polymeren som blivit resultatet av Braskems tekniska utvecklingsarbete kan användas till förpackningsfilmer. Det man kan erbjuda och har börjat producera på prov i mindre skala är en film med hög densitet och med egenskaper som uppges vara likvärdiga med befintliga produkter på marknaden, inklusive det på majsstärkelse baserade PLA.
Storskalig produktion kan inledas under 2009, och då beräknar Braskem att man kommer att ha en kapacitet på 200 000 ton om året.
− Det här öppnar mycket positiva perspektiv när det gäller rollen för plastprodukter tillverkade av återvinningsbara material, ett område som Brasilien förfogar över stora naturresurser för, säger José Carlos Grubisch, Braskems president, i en kommentar.
Braskem S.A. är Brasiliens näst största privatägda företag och landets största petrokemiska industrikoncern, med 13 inhemska fabriker som producerar runt 5 miljoner ton PP, PE och PVC om året. (källa: packnet.se)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093