23948sdkhjf

Tillväxten för plastdistributörerna fortsätter öka

Plastdistributionen växer med över sex procent om året, en siffra som är dubbelt så hög som tillväxten för plastindustrin i Europa. Plastdistributörer sålde 4 miljoner ton av bland annat polyolefin och styren under 2006. Det motsvarar 13 procent av den europeiska marknaden för dessa plaster.
Resultatet har framkommit efter en studie utförd av Applied Market Information, AMI. Över 200 distributörer i EU-25 har granskats och redovisas med försäljningssiffror, årsresultat och relationer med leverantörer.
Det är fortfarande så att den största delen, över 70 procent, av försäljningen kommer direkt från producenterna. Men förra året hade plastdistributionen i Europa inkomster på 5,9 miljarder euro samtidigt som de köpte in plaster till ett värde av cirka 5,25 miljarder euro. Vinsten hamnar då gissningsvis kring 600 miljoner euro, främst är det polypropen och polyamid som är intressanta för distributörerna.

Bildtext: Diagrammet visar fördelningen av olika distributionsvägar till företag som processar plast. Fortfarande sker den största delen av handeln direkt från tillverkarna men 13 procent går via distributörer. Grafik: AMI.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062