23948sdkhjf

Vakuumjätten Jaxal växer med större maskin

Till våren lanserar Jaxal AB en ny generation släpvagnskåpor. För det samma investerar de 20 miljoner kronor i en ny vakuumformningsmaskin. Redan idag äger Jaxal Europas största vakuumformningsmaskin.


Under våren har Norrbottensföretaget Jaxal AB tagit beslut om expansion. Inom kort börjas projekteringen av en ny produktions- och lagerlokal på 1500 kvm. Bygget ska stå klart under hösten. Då anländer en ny vakuumformningsmaskin med formningsyta på 5000x2000x1500 mm.
Redan idag står Europas största vakuumformningsmaskin hos företaget med dragdjup på 1000 mm. Nya maskinen klarar ett dragdjup på 1500 mm.
-Vi vill ta fram en kåpa som är tillräckligt djup för att kunna transportera exempelvis en snöskoter, säger företagets VD och delägare Håkan Jakobsson till Plastforum.
Håkan Jakobsson beräknar den totala investeringen för maskin och tillhörande kringutrustning till cirka 20 miljoner kronor.

Bildtext:Genom investeringen går vi in i en ny fas. Man måste investera för att utvecklas, säger företagets VD och delägare Håkan Jakobsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078