23948sdkhjf

Maria Khorsand blir ny VD för SP

SP Sveriges tekniska forskningsinstitut får en ny VD och koncernchef. Maria Khorsand efterträder Claes Bankvall som går i pension den 1 oktober. Tidigare har Khorsand varit VD för Dell Sverige och har en gedigen lista av chefsbefattningar bakom sig.

Birgitta Böhlin, styrelseordförande i SP, säger i ett pressmeddelande att Maria Khorsands internationella profil och egenskaper som förändringsledare kommer att ha stor betydelse för SP-koncernens framtida utveckling.
Under sin tid på Ericsson var Maria Khorsand ansvarig för Ericsson Technology Licensing, det bolag som ansvarade för försäljningen av Bluetoothtekniken.
SP har ungefär 850 anställda och är ett forsknings- och teknologiinstitut med huvudkontor i Borås. I koncernen ingår företag som Institutet för livsmedel och bioteknik, SMP Svensk maskinprovning och YKI, Ytkemiska institutet.

Bildtext: Maria Khorsand har tidigare haft flera chefsbefattningar inom Ericsson och varit VD för Dell Sverige. Hon efterträder nu Claes Bankvall som VD och koncernchef för SP Sveriges tekniska forskningsinstitut. Foto: SP.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095