23948sdkhjf

Hexagon Polymers börsintroduceras

Hexagons styrelse har beslutat sig för en separat börsintroduktion av verksamhetsområdet Hexagon Polymers. Om aktieägarna går med på det sker introduktionen på den Nordiska börsen under första halvan av 2008 och blir den då nytillträdde VD:n Georg Brunstams första uppdrag.
LÄS ÄVEN
» Nolatos koncernchef slutarHexagon AB är redan listat på Stockholms- och Zürichbörsen. Styrelseordförande och VD för Hexagon Ola Rollén säger i ett pressmeddelande att motivet för en separat listning av Hexagon Polymers är att företaget nått en storlek och lönsamhet som gör det attraktivt på egna meriter. En separat listning skulle ge det möjligheten att fortsätta en aggressiv tillväxt med nyetableringar och uppköp.
När Georg Brunstam tillträder som VD för Hexagon Polymers senast i december blir ett av hans första uppdrag alltså att lotsa in företaget, som har en omsättning på 2,6 miljarder kronor, på den Nordiska börsen. Ett annat av hans uppdrag blir att arbeta med företagets nya namn, för Hexagon Polymers ska det inte heta enligt Ola Rollén.
Tänkbara namn är sådana som redan finns inom koncernen, som Gislaved gummi, eller Thona, men inget är ännu bestämt och det kan vid börsintroduktionen 2008 vara något helt annat.
Hexagon Polymers har sitt huvudkontor i Göteborg och specialiserar sig på tillverkning av gummiblandningar, packningar för värmeväxlare samt hjul av plast och gummi. Företaget har tolv fabriker i nio länder och sammanlagt omkring 2 000 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.439