23948sdkhjf

Storbritannien störst på rotationsgjutning

Flest gjutare hittar man i Storbritannien och på Irland, men nästan en tiondel av den plast som används för rotationsgjutning i Väst- och Centraleuropa används i de skandinaviska länderna.
Detta är siffor som konsultföretaget Applied Market Information (AMI) presenterar i ett pressmeddelande om läget i rotationsgjutningsindustrin. Enligt AMI stod rotationsgjutningen 2006 för mindre än en procent av plastkonsumtionen i Europa. Men industrin har ökat väsentligt sedan AMI:s första rapport 1991. Numera finns det över 300 företag som varje år använder nästan 250 000 ton polymerer.
Att det största behovet och de flesta gjutarna finns i Storbritannien kan kanske förklaras med att utvecklingsarbetet för rotationsgjutning skedde just där. En annan förklaring kan vara behovet av produkter som stora oljetankar.
Efter hand som tekniken för rotationsgjutning har utvecklats har intresset ökat på marknader som kräver små volymer av stora gjutningar. AMI lyfter fram Skandinavien som ett exempel där metoden används för tillverkning av bland annat båtar och bojar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078