23948sdkhjf

Ny teknisk 3D utbildning vid JTH

Tekniska Högskolan i Jönköping har tillsammans med ett branschföretag i trakten kring Värnamo, utvecklat en utbildning i 3D-teknik. Nu hoppas JTH att utbildningen blir riksrekryterande och ska locka studenter från hela landet.
Jörgen Birgersson är utbildningschef på JTH. Han säger att efterfrågan på en tvåårig teknikutbildning i Värnamo kommun funnits under en längre tid. Nu har hans önskan gått i uppfyllelse genom ett nytt program inom ämnet 3D-teknik som skapats av Tekniska Högskolan i Jönköping.
Utbildningen är landets enda utbildning med fokus på effektivisering av utvecklingsprocessen. Den har, enligt Jönköping Nu, en tydlig verklighetsförankring genom en fördelning av teori och praktik.
3D-teknikprogrammet är en tvåårig utbildning som ger 120 högskolepoäng. Efter avslutad studietid får studenterna genomgå ett test som MP Engineering tagit fram. De elever som klarar testet blir branschcertifierade i 3D CAD. Utbildningen startar höstterminen 2007 och kommer att hållas i Värnamo kommun som även ansvarar för utbildningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109