23948sdkhjf

Brett modellprogram för effektiv automatisering

I sin monter på Fakumamässan i tyska Friedrichshafen demonstrerar Wemo Automation en rad innovationer och nya produkter för ökad effektivitet i produktionen.

Temat för tillverkarens deltagande är “effektiv och lönsam automatisering kring formsprutmaskinen”. Wemo ställer ut tillsammans med sin japanska ägare Yushin.

16-5 eDesign LT, är en robot för pick-and-place visas i montern. eDesign har vidareutvecklats och finns i två modellserier: den enklare eDesign LT och den mer flexibla eDesign SE. Serien fokuserar på ekonomi, effektivitet och energibesparingar för att göra en produktion konkurrenskraftig. De linjära robotarna har servomotorer på alla tre axlar, vilket möjliggör snabb rörelse med hög hastighet och precision. 

Den lilla linjärroboten 3-5 LP samt en 6 axlig robot från ABB visas också. 3-5 LP är en kompakt servodriven linjärrobot för ingöt och detaljhantering och kan enkelt integreras inom formsprutningsmaskinens skyddsgrindar, vilket gör installationen både snabb och smidig att installera och CE-märka. Eftersom den går att konfigurera med flera olika slaglängder går det att anpassa roboten för många olika behov förutsättningar.

I montern visas även en Pick-Vision applikation med linjärrobot från Wemo, 8-7 xDesign. xDesign-serien är utvecklad för kunder inom plastindustrin som söker snabba linjärrobotar för komplexa automationslösningar. Robotserien gör det möjligt att integrera andra maskiner i automationen, antingen nu eller i framtiden. Den är ett perfekt val när man kör kortare serier med frekventa omställningar. Robotserien täcker maskinstorlekar från 75 till 800 ton.

Från Yushin visas HSA 150 HSA-serien som är designad för att optimera hastighet och precision i produktionen. Genom en avancerad designmetodik har robotens vikt minskats med 13 procent, vilket ger en uttagstid på 0,27 sekunder. HSA 150 har också en förbättrad vibrationskontroll vilket ger en hög precision och stabil drift. Den är utrustad med en 10,4-tums touchskärm och Yushins ECO Vacuum, som minskar luftförbrukningen med 75 procent, vilket sänker energikostnaderna och skyddar miljön. 

I montern presenteras även Yushin Hop Five, en ingötsplockare skapad för att möta kraven på modern och effektiv produktion. Den kompakta designen integrerar strömförsörjning och styrsystem i roboten, vilket gör installation och driftsättning snabbare och enklare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047