23948sdkhjf

Albis är nylig distributör för Aloxe

Aloxe är företaget som grundades 2020 och debuterade på K 2022.

Då meddelade det sina planer på att investera 50 miljoner euro (cirka 580 MSEK) i PET-återvinningsenheter i Frankrike, Polen och Italien, för att 2024 ha en total kapacitet på 120 000 ton/årligen. I slutet av 2024 kommer Aloxe att stå för 9 procent av den europeiska marknaden gällande högkvalitativ återvunnen PET i Europa och ha en kapacitet på 100 000 ton vid de tre sajterna, uppger tillverkaren.

Aloxe har sitt huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna, och är sedan i år distributionspartner med Albis.

Dariusz Łański, nyckelkundschef för Aloxe Poland, uppger i ett pressmeddelande från Albis, att han ser att det finns en cirkulär ekonomi för plast men att den ännu inte är industriell.

– Det finns initiativ och projekt, men inga helt organiserade värdekedjor, säger Łański och tillägger att företaget vänder sig specifikt till förpackningsindustrin för snabbrörliga konsumentvaror (FMCG), som ser ett ökande engagemang från varumärkesägare att uppfylla obligatoriska europeiska mål som 25 procent rPET i dryckesflaska från och med 2025.

För Aloxe betyder det nya distributionssamarbetet med Albis för stora delar av Europa, att det möjliggör att ytterligare utöka täckningen på en snabbt växande marknad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173