23948sdkhjf

Certifiering i hamn med sikte på nettonoll 2030

Metso Corporations har fått sin gummifabrik i Brasilien certifierad i linje med PAS 2060:2014-standarden från en oberoende tredje part, BSI, koldioxidneutralitet.

– Metso siktar på att uppnå nettonoll år 2030 i sin egen verksamhet, och den certifiering som nu erhålls är ett steg mot det uppsatta målet. Den koldioxidneutrala verifieringen hjälper våra kunder att minska sina utsläpp i leveranskedjan, säger Heikki Metsälä, för affärsområde Consumables inom Metso, i ett pressmeddelande.

Det viktigaste initiativet för att förvärva certifikatet genomfördes under Q1 2023 när Sorocaba gjuteri och gummifabrik samarbetade med en lokal leverantör för biometanbaserade gasförnybara energicertifikat (GAS-RECs) som gjorde det möjligt för enheterna att nollställa sina återstående koldioxidutsläpp från 2023. Dessutom genomfördes andra miljösatsningar efter planer mot nettonoll.

Förbättringsåtgärderna i fabriken, vilken är en av Metsos största produktionsnav, kommer att fortsätta med en rad investeringar, bland annat för att ersätta den befintliga gaspannan med en elektrisk i den egna gummifabrik samt en gemensam ansträngning mellan screeningtillverkning, gjuteri och gummifabrik för att öka den egna förnybara energin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078