23948sdkhjf

Kinas nya tillväxtstrategi: “Exporten av robotar måste öka”

Kina har presenterat riktningen för landets ekonomiska politik.

Landet med Peking i spetsen vill anpassa sig till den nya industriella omvandlingen genom att använda robotar och robotik som en motor för tillväxt. Det rapporterar International Federation of Robotics, IFR.

Redan idag är Kina den överlägset största robotmarknaden i världen och landets snabba utveckling inom industriell robotautomation är extraordinär.

Marina Bill, ordförande för International Federation of Robotics uppger att det operativa lagret passerade 1,5 miljoner enheter för två år sedan, vilket gör Kina till det första och enda landet med ett så stort industrirobotlager.

Under 2022 installerades 290 258 enheter i Kina, vilket står för 52 procent av den globala marknaden, uppger IFR.

För att möta den kraftiga efterfrågan har både inhemska och internationella robotleverantörer etablerat produktionsanläggningar i Kina och kontinuerligt ökat kapaciteten.

Fortfarande är Kinas hemmamarknad den största enskilda marknaden för kinesiska robottillverkare, och antalet exporterade robotar från Kina är mycket begränsat. Det uppger Xiaogang Song, vd och generalsekreterare för China Robot Industry Alliance (CRIA).

Hen uppger vidare att det totala antalet exporterade robotar från Kina är mindre än 5 procent, enligt CRIA:s statistik.

Det procenttalet ska nu stärkas genom samarbeten med lokala partners, anställning av lokal personal. Höjda tekniknivåer, bättre tjänster för att möta behoven på utländska marknader.

Enligt rapporten har kinesiska företag, inom vissa områden som visionsystem eller AI-applikationer, fördelar baserade på att tillgodose behoven av accelererande automatisering. Lägre produktionskostnad anges också som en av de största fördelarna med kinesiska robotar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078