23948sdkhjf

Granulattork tar torkning till en ny nivå

Wittmann Group lanserar den mobila materialtorkserien Drymax plus med tillägget EcoDrive.

Tillägget EcoDrive gör att torrluftseffekten kan anpassas dynamiskt och få en bättre utnyttjandegrad gällande effektiviteten. Även i grundversionen av de mobila torkarna, som erbjuds med torrluftseffekter på 30 och 60 kubikmeter/timme, har en mängd funktioner för att minska energibehovet, som till exempel en motoriserad växlingsventil för att växla tork- och regenereringscykeln utan tryckluft.

Materialskyddsfunktionen som ingår som standard bidrar också till energibesparingar. Samtidigt förhindrar det risken för övertorkning, vilket annars kan leda till värmeskador på plastgranulaten.

Termen EcoDrive står för hög energieffektivitet i kringutrustning från Wittmann. Detta uppnås främst genom lastberoende styrning av pumpar och fläktar via frekvensomvandlare.

När materialåtgången är mycket låg, exempelvis vid maskinstillestånd, arbetar materialskyddsfunktionen och EcoDrive hand i hand och säkerställer lägsta möjliga energiförbrukning.

Torkens nya användargränssnitt med en 5,7″ pekskärm är designad för att vara användarvänlig och möjliggör enkel kontroll av torkprocessen och de valfritt integrerade transportanordningarna. Respektive torkningsparametrar kan sparas i en materialdatabas och laddas när materialet ändras.

Ambi-LED-statusdisplayen på fronten av den mobila torktumlaren ger operatören en överblick över den aktuella driftstatusen.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078