23948sdkhjf

Termoelaster med återvunnet innehåll

Hexpol TPE presenterar en utökning av sin TPE-serie Dryflex Circular, innehållande PCR och/eller PIR, vid Fakuma i oktober.

De nya TPE-kvaliteterna har tagits fram med högre nivåer av avfallsplast från konsument (PCR). Kvaliteter med 20 till 75 procent PCR-innehåll finns i hårdhetsområde 40 till 95 Shore A. Olika färgalternativ finns tillgängliga, inklusive naturliga. Jämfört med motsvarande jungfruliga TPE-kvaliteter möjliggör dessa PCR-kvaliteter en minskning av produktens koldioxidavtryck med upp till 35 procent. 

Nya kvaliteter med 35 till 60 procent PCR/PIR-innehåll, som erbjuder vidhäftning till PP, PA, PC, PC/ABS med flera termoplaster finns också tillgängliga. Samtliga kvaliteter har testats enligt VDI 2019-standarden.

Hexpol TPE stödjer bilindustrins värdekedja för att öka användningen av återvunnet material. Nya kvaliteter med upp till 75 procent PCR och PIR finns nu tillgängliga för flera applikationer, inklusive interiörmattor och luftriktartätningar.

TPE med 25 till 50 procent PCR som kommer från bilindustrin är tillgängliga för exteriöra applikationer som stänklappar och andra mjuka detaljer. Kvaliteterna uppfyller de nya mål som föreslagits av Europeiska kommissionen som en del av direktivet om uttjänta fordon (ELV). TPE:erna används redan hos flera europeiska OEM-tillverkare. 

TPE för interiörapplikationer, med PCR/PIR-innehåll upp till 75 procent, har testats enligt fordonsstandarder för lukt och emission. Till exempel uppnådde Dryflex PCR 853405 med 85 Shore A och 25 procent PCR-halt 3,0 för lukt (VDA 270, B3), 65 µg/g för termodesorption VOC (VDA 278) och 607 µg/g för termodesorption FOG (VDA).

Artikeln är en del av vårt tema om Fakuma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078