23948sdkhjf

Energieffektiva tekniker och kompakta lösningar

Wittmann Battenfeld presenterar högpresterande formsprutningsteknik med minimal energiförbrukning i sin monter på Fakuma. Huvudfokus ligger på maskinmodellen SmartPower Combimould med elektrisk insprutningsenhet.

Ett urval av maskiner med hög energieffektivitet kombinerat med utmärkt prestanda är på plats i tillverkarens monter. Förutom helelektriska maskinmodeller från EcoPower- och MicroPower-serierna visas en servohydraulisk SmartPower med elektriskt insprutningsaggregat (som tillval) för första gången, vilket kombinerar fördelarna med servohydrauliska SmartPowers generösa formutrymme med fördelarna med helelektriska EcoPower för en dynamisk reglering med maximal reproducerbarhet skott-för-skott. Den kraftfulla maskinen att visas i Combimould-versionen.

På en SmartPower B8X 120/350H/130S med en elektrisk injektionsenhet kommer tillverkningen av en flasköppnare av PC och TPE att köras, i ett verktyg från tyska FKT Formenbau und Kunststofftechnik. Maskinen presenteras som en kompakt lösning med en W918-robot och ett transportband integrerat i arbetscellen. Roboten för in metalldelarna som matas från ett magasin i formverktyget, där de översprutas med polykarbonat. Därefter förs detaljen vidare till den andra stationen av en roterande enhet och övergjuts med TPE.

I montern presenteras även nästa steg i användningen av likström som kraftkälla för formsprutningssystem. I år visas en maskin (EcoPower B8X 180/750) med tillhörande robot (WX142-robot) och tillika en temperaturregulator (Tempro plus D) som hämtar sin energi från maskinens likströms-mellankrets. I cellen tillverkas höljet till en plug-in-kontakt för likströmsteknik i ett verktyg med två kaviteter från tyska Harting.

I en EcoPower B8X 110/525 demonstreras maskinens höga prestanda, höga dynamik med låga energiförbrukning genom att tillverka pilspetsar av POM, i ett verktyg från Hasco, med 32 kaviteter. Formen är utrustad med ett pneumatiskt nålavstängningsmunstycke. Styrsystemet, Unilog B8X, är utvecklat internt för att förbättra både maskinens precision och hastighet. Mer som visas är mikroformsprutning via MicroPower 15/10 samt att silikonmaskinen EcoPower B8X 110/350 LIM, demonstreras med ett nålavstängningssystem från Nexus Elastomer Dosing & Nexus Elastomer Moulds, i deras monter.

Artikeln är en del av vårt tema om Fakuma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081