23948sdkhjf

Ingötsplockaren som kan så mycket mer

På Fakuma 2023 lanserade Wittmann Group den servodrivna ingötsplockaren WX90. Nu kommer efterföljaren.

Ingötsplockaren presenterades, på Fakuma i fjol, som en integrerad del i arbetscell tillsammans med en formsprutningsmaskin från Wittmann. Vid Kompetensdagarna tidigare i år presenterade Wittmann en fristående version ingötsplockaren, vilket innebär att plastbearbetare nu kan använda roboten oavsett vilket varumärke de har på sina formsprutningsmaskiner.

Nya WX90 är mycket mer än bara en ingötsplockare, menar Wittmann. Med sina servodrivna och fritt programmerbara axlar kan roboten även utföra enkla demonterings- och hanteringsuppgifter med tysta och exakta rörelser. 

I likhet med alla robotmodeller från Wittmann är servomotorerna WX90 också utrustad med en omkodare. Den drivs via kompakta styrskåpet R9 Teachbox. 

Roboten finns att tillgå i flera olika varianter. Den vertikala axeln finns till exempel i tre längder från 500 till 1 000 mm, och delarnas borttagningsaxel i två längder med en maximal slaglängd på 400 mm. 

Som en del av standardpaketet är WX90 även utrustad med ett gripdon. En vakuumenhet eller en gripventil kan eftermonteras som tillval. Med fördel används plockaren på formsprutningsmaskiner med låskraft från 35 till 150 ton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094