23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kundanpassade plastcompounds för framtiden på Fakuma 2024

På Fakuma 2024 kommer vi på Polykemi att ta oss an en av dagens viktigaste utmaningar: att minska miljö- och klimatavtrycket i samband med materialval och plastproduktion. Med dagliga presentationer och en helt ny monterdesign kommer vi att visa hur hållbarhet och prestanda kan samexistera. Besök oss i B1-1309 för att utforska vårt CO₂-beräkningsverktyg eller vår nya interaktiva materialnavigator för fordonskomponenter. Ta steget in i framtiden för kundanpassade plastcompounds med oss!

Ett kraftfullt tillvägagångssätt för att minska ditt företags miljö- och klimatavtryck är att noggrant utvärdera vilka material som används i dina produkter, särskilt eftersom 60–80 % av en komponents totala CO₂-avtryck kommer från råmaterialen, innan produkten ens nått slutkunden.

Vanliga frågor handlar ofta om hur man ska navigera i valet av material. Till exempel: Vilket material är bäst lämpat för min applikation, nyvara eller återvunnet material? Och hur kan vi integrera PIR (Post-Industrial Recycled) och PCR (Post-Consumer Recycled) i högkvalitativa återvunna compounds utan att kompromissa, eller med minimal påverkan på, produktens kvalitet?

På Fakuma 2024 kommer vi på Polykemi att visa upp innovativa lösningar och applikationer anpassade för OEMs och formsprutningsföretag. Genom praktiska produktionsexempel och vårt avancerade simuleringsverktyg (tillgängligt i en förenklad version på www.materialsmart.se) kommer vi att visa hur hållbarhet och prestanda kan gå hand i hand vid tillverkning av plastmaterial. 

Materialsmarta presentationer i vår monter

Hållbarhetsexperterna Henrik Palokangas och Karl Banke kommer att hålla dagliga korta presentationer om hur smarta materialval kan minska både utsläpp av CO₂-e och kostnader, samt om de senaste uppdateringarna inom vårt Materialsmart®-koncept.

Presentationerna hålls i vår monter, och deltagarna kan få sina egna exempel beräknade under diskussionerna efteråt, med hjälp av certifierad LCA-programvara (ISO 14040-44:2006).

LCA-programvaran är utvecklad av oss på Polykemi och certifierad av ett oberoende institut. Med denna kan vi presentera miljöpåverkan för alla våra nyvaru- och återvunna compounds som tillverkas i våra globala produktionsanläggningar, i enlighet med cradle-to-gate-beräkningsgrunderna.

Missa inte detta tillfälle att lära dig mer om hur du kan stärka dina hållbarhetsstrategier genom effektiva materialval!

När?

  • Tisdag till fredag, 15–19 oktober
  • Kl. 11.00 och 14.00

Material för fordonsindustrin baserat på nyvara och återvunnet

Med över 55 års erfarenhet producerar Polykemi Group högkvalitativa nyvaru- och återvunna material för fordonsindustrin. Under det senaste decenniet har våra tekniska experter framgångsrikt utvecklat högkvalitativa återvunna material som motsvarar prestandan hos nyvarupolymerer.

Våra återvunna sortiment, REPRO och REZYcom, innehåller en mängd förstärkta material, inklusive PP, ABS, PC/ABS och PA, vilket gör dem optimalt lämpade för fordonsinteriörer, exteriörer och applikationer under huven. De finns tillgängliga i svart och några anpassade färger, och vissa kvaliteter är till och med möjliga att lacka.

Om ditt projekt kräver material som kan skräddarsys i vilken färg som helst, så specialiserar vi oss också på högkvalitativa nyvarumaterial som ger den flexibilitet som krävs för fordonsapplikationer. Möjligheterna och potentialen för anpassning är nästintill obegränsade.

Upptäck vår nya interaktiva materialnavigator för fordonskomponenter i vår monter, där du hittar detaljerad information om våra olika material anpassade för olika fordonsapplikationer!

Vill du veta mer?

Välkommen till monter B1-1309 på Fakuma, den 15–19 oktober i Friedrichshafen!

Med representanter från Sverige, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, USA, Mexiko och många fler, är vi rustade för att möta dina behov, oavsett var du befinner dig.

Vänliga hälsningar, 
Team Fakuma

Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561143461

Kontaktperson

MP
Mia Persson
Försäljningschef
+46 41179729 Mia.Persson@polykemi.se

Sänd till en kollega

0.048