23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vårens sista kurser

Juridik för industriföretag --- Värt att veta om plast --- Plaster i en cirkulär ekonomi --- Värt att veta om plast fortsättningskurs --- Livscykelanalys för plastprodukter --- Bioplaster och biokompositer  --- Formsprutning helt enkelt - för "chefen" 

Juridik för Industriföretag
Att hantera juridiska frågor rätt kan vara helt avgörande för att göra rätt affärer. Ett bra avtal innebär en möjlighet för bra affärer med låg risk - ett dåligt avtal kan innebära olönsamma affärer med hög risk. 
Under utbildningen i juridik för industriföretag går vi igenom grunderna i hur avtal upprättas, förhandlas och tillämpas.
Målsättningen är att deltagarna ska kunna få kunskaper inom avtal och juridik som kan appliceras i verksamheten för att säkerställa trygga, lönsamma och bra avtal.

När: 27/4
Var:
Digitalt
Anmäl här

Värt att veta om plast 
Detta är vår grundkurs om plast. Kursen ger en bra överblick av plastmaterialens möjligheter och begränsningar. I kursen beaktar vi allt från för- och nackdelar med plast till användningsområden och metoder för återvinning. En populär del av kursen är ”på gång inom politiken” där lagar, direktiv och handlingsplaner för plast diskuteras.

När: 2/5
Var: Digitalt
Anmäl här

Plaster i en cirkulär ekonomi
För att minska vårt ekologiska fotavtryck så behöver vi övergå till en mer cirkulär ekonomi. I en cirkulär ekonomi konstrueras och tillverkas hållbara produkter av miljövänliga material och när produkterna är uttjänta så är det lätt att återvinna materialen och använda dem i nya produkter. Plast har många positiva egenskaper i en cirkulär ekonomi, t.ex. låg densitet, lång hållbarhet och enkel återvinning. I denna kurs presenterar vi plastens roll i en framtida cirkulär ekonomi.

När: 4/5
Var: Digitalt
Anmäl här

Värt att veta om plast fortsättningskurs 
I denna kurs behandlar vi ämnen som inte fick plats i grundkursen. Vi diskuterar t.ex. Sveriges handlingsplan för plast och Naturvårdsverkets färdplan för en hållbar plastanvändning i Sverige. Vi presenterar även några pågående FoU-projekt samt ett antal nya typer av material som är under utveckling. Mest fokus ägnas åt möjligheter och begränsningar för olika tillverkningsmetoder för termoplastkomponenter.

När: 16/5
Var: Digitalt
Anmäl här

Livscykelanalys för plastprodukter 
Livscykelanalys (LCA) är en metod för att uppskatta och redovisa en produkts miljöpåverkan. Genom att följa en produkt hela vägen från vaggan till graven kan man kvantifiera hur mycket olika delar av processen påverkar miljön. I denna kurs presenteras hur en livscykelanalys (LCA) utförs enligt ISO 14040. Vi diskuterar även miljöpåverkan av olika typer av plastmaterial och tillverkningsmetoder.

När: 17/5
Var: Digitalt
Anmäl här:

Bioplaster och biokompositer 
Bioplaster, eller förnyelsebara plaster som man också kallar denna materialgrupp, har ett antal fördelar jämfört med fossil-baserade plaster och kan utgöra ett intressant materialval i en cirkulär ekonomi. Tyvärr så finns det vissa nackdelar med denna typ av material (som det gör för alla olika typer av material) och i denna kurs presenterar vi såväl fördelar som nackdelar med bioplaster. Dessutom presenterar vi de vanligaste råvarorna för bioplaster, användningsområden och produkter, samt mycket mer. Vi presenterar även olika typer av naturfibrer som kan användas för att förstärka bioplaster.

När: 24/5
Var: Digitalt
Anmäl här

Formsprutning helt enkelt - för "chefen" 
Syftet med denna utbildning är att öka kunskapen kring tillverkningsmetoden formsprutning och dess process. Att skapa en bättre förståelse kring formsprutning och dess möjligheter och begränsningar, underlättar de dagliga diskussioner mellan olika funktionerna inom företaget.

När: 25/5
Var: Värnamo
Anmäl här

Polymercentrum Sverige AB
Oljevägen 1
334 32 Anderstorp
Gislaveds kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565005500

Sänd till en kollega

0.09